Den 29 feb 2008 fylldes vårt Mackmyra fat...

Maken och 3 killkompisar tog tåget till Gävle för att se till att vårt whiskyfat blev påfyllt...
En resa som det fortfarande snackas om...

Tyvärr har jag inte så många bilder i denna datorn så det får fyllas på så småningom...

Mackmyra destilleri



Maken sätter dit den fina skylten på fatet med sitt spik av fyra



Här är den fina skylten



Idag ser det ut så här på fatsidan , som fatägare kan man logga in på mackmyras hemsida och kolla till hur många dagar fatet har lagrats. 


Fat  07-0565
Recept: Elegant  
Fattyp: Sherry  
Volym: 30 L  
Lager: Häckeberga  
  
Fatfyllning: 2008-02-29
Nu lagrat i  312 dagar
 
Plakett:
GALGBACKEN  


Så här länge ska de olika faten lagras

Är ditt fat redo för buteljering?
Kommande tillfällen och mer information hittar du under fliken Buteljering.

Rekommenderad lagringstid
             Bourbon Sherry  Svensk Ek
Elegant    3-5 år    3-5 år    3-4 år
Förlagrat  1-2 år    1-2 år    1-2 år
Rök         3-5 år    3-5 år    3-4 år

Alltså så ska vårt fat lagras 3 - 5 år innan det ska tappas upp på flaskor

Alltså när Håcke fyller 40 är det dags att provsmaka =)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0